Robotik Kodlamaya Nereden Başlanır

Robotik Kodlamaya Nereden Başlanır?

12.01.2024

 Robotik kodlama dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte cazibesi artan girişim alanlarından biridir. Kodlamaya ilgi duyan binlerce kişi bu konuda kendini daha iyi nasıl geliştirebileceğini araştırıyor. Süreç karmaşık ve uzun gibi görünse de yeni başlayanlar için birkaç temel adımı öğrenmek yeterli olacaktır.

Öğrenmeye yeni başlayanlar ilk olarak algoritma mantığını kavramalıdır. Popüler yazılım dilini öğrenmek de yine ilk aşamada gereklidir. Algoritma temelini oturtmuş ve yazılım dilinde uzmanlaşan kişiler diledikleri alanda, zorlanmadan kodlama yapabilirler.

Algoritma Nedir?

Robotik kodlama diğer adıyla programlama bilgisayarda işlem yaptırmak için kullanılan komutlar bütünüdür. Her sistem için ayrı bir kodlama gerekir. Kod editörlerinde yazılan bu komutlarda matematiksel işlemler metne çevrilmiştir.

Problemi çözmek için de bir yol tasarlamak gerekir. Bu yol algoritma olarak adlandırılır. Algoritma mantığı günlük yaşamda da sık sık kullanılan bir kavramdır. Örneğin; kek için gerekli olan malzemeler ve ekleme sırasında algoritma disiplini vardır.

Robotik Kodlama İçin Alınabilecek Eğitimler

Robotik kodlama öğrenmek istiyorsanız sıkı bir çalışma disiplinine ihtiyacınız vardır. Yeteri kadar motive olamaz ve planlamada sorun yaşarsanız kodlama öğrenmek size işkence gibi gelebilir.

Robotik kodlama için işinize yarayacak eğitimler şu şekildedir:

  • Algoritma Kursu

  • Web Geliştirme Kursu

Bu iki alanda da eğitim alarak kodlamaya giriş yapabilirsiniz. Fakat bu konuda en doğru eğitim için Robotik Kodlama Kursu veren firmaları tercih etmeniz daha garanti olacaktır.

Robotik Kodlamaya Giriş

Kodlama yapmaya karar verdiyseniz ilk olarak görsel tabanlı programlama yapmalısınız. Basit olduğu için kodlamaya başlangıçta en doğru tercih bu olacaktır. Ayrıca görsel tabanlı uygulamalar robotik kodlamanın mantığını da öğrenmenizi sağlar. İleri seviyelerde kodlama yapacağınız alanı değiştirebilirsiniz.

Robotik Kodlama Yapabileceğiniz Alanlar

Görsel tabanlı programlarda yeteri kadar pratik yaptıysanız artık özgün kodlamalar oluşturabilirsiniz. Üst seviye yazılımcılar mobil uygulama geliştirme, masaüstü uygulama geliştirme, oyun geliştirme ve web sitesi tasarımı alanlarında kodlama yapabilir.

Kodlama yapacağınız alanı belirledikten sonra en uygun programlama diline karar vermeniz gerekiyor. Daha sonra projenizi hayata geçirebilirsiniz. Bu alanda profesyonel firmalardan yüz yüze veya online eğitim alarak gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz.

 

GERİ

Sık Sorulan Sorular

Müzemiz haftanın her günü 10:00- 18:00 saatleri arasında açıktır. En son ziyaretçi girişi 17.00’da yapılmaktadır.

Müze giriş ücreti 3 yaş ve üzeri, öğrenci, öğretmen, 65 yaş üzeri ziyaretçilerimiz için gişede 170 TL, diğer ziyaretçilerimiz için gişede 200 TL’dir. Sadece online alımlarda geçerli %25 indirim fırsatı ile online biletinizi 150 TL’ye alabilirsiniz. 50 kişi ve üzeri okul gruplarına indirim uygulanmaktadır. Online biletinizi almak için TIKLAYIN!

Müzemizde müze kart geçerli değildir.

Bireysel ziyaretlerde bilet sayfamızdan gün ve saat tercihi yaparak rezervasyon işlemi yapabilirsiniz. Okul grupları için müze ziyareti öncesi 0212 509 89 20 numaralı telefondan müzeye ulaşarak rezervasyon yaptırmak gereklidir. Rezervasyon tarihinde bir değişiklik yapılmak istendiğinde ya da gezinin iptal edilmesi durumunda İstanbul Robot Müzesi’ni arayarak ilgili kişiye en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.

Müze gezisinin süresi gruplara göre değişmekte olup yaklaşık olarak 45 dakika ile 1saat arası sürmektedir. Gezi bir etkinlik ile birleştirildiği durumda etkinliğin içeriğine göre gezi süresi uzayabilir.

15 öğrenciye 1 öğretmen ücretsizdir. Müze gezisinin en verimli şekilde geçebilmesi için öğretmenlerimizin, öğrencileri ile birlikte gelmeden önce müzemizi ziyaret etmesini öneriyoruz.

Müzeyi ziyaret edebilmeniz için yeniden bilet almanız gerekmektedir.

Müzemizde sizlere yardımcı olmak için müze görevlilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca müzemizde bulunan QR kodları telefonunuzdan okutarak mobil sesli rehberlik hizmetinden de faydalanabilirsiniz. 15 kişi ve üzeri grup ziyaretlerinizde müze görevlilerimiz sizlere eşlik ederek rehberlik desteği vermektedir.

AKINROBOTICS tarafından geliştirilen Android (İnsansı Robot) ADA, Android Developed by AKINROBOTICS baş harflerinden oluşmakta olup aynı zamanda da dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Lovelace‘den esinlenerek konulmuştur.

Müzemizde flaş kullanmadan ve eserlere dokunmadan fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.