Robotlar ve Eğitim Öğrenmenin Yeni Yolları

Robotlar ve Eğitim: Öğrenmenin Yeni Yolları

16.02.2023

Robotlar ve Eğitim: Öğrenmenin Yeni Yolları 

Teknolojinin gelişmesi ile robotların çalıştığı sektörler de hızla gelişmekte ve artmaktadır. Bu sektörlerden biri de şüphesiz eğitim sektörüdür. Robotlar eğitim alanındaki öğrenme süreçlerini geliştirerek daha interaktif ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşanmasını sağlamaktadır.

Robotlar öğrencileri daha fazla motive ederek öğrenmelerini kolaylaştırmaktadır. Karşılarında gördükleri üstün teknoloji ile üretilmiş robotlar sayesinde dikkat süreleri uzamakta ve öğrenmek onlar için daha eğlenceli bir hal almaktadır.

Robotlar öğrenciler için kişiselleştirilmiş bir eğitim süreci sunabilmektedir. Öğrencilerin öğrenme stillerine ve hızlarına göre öğrenme süreçlerini uyarlayabilir. Bu sayede öğrencilerin daha hızlı öğrenmeleri ve anlatılanları daha iyi bir şekilde anlamalarını sağlanabilmektedir.

Robotlar eğitim süreçlerinde öğrenciler için daha fazla örnek sunabilmektedir. Öğrenciler robotların gerçek hayattaki uygulamalarını görebilir ve bunları uygulamalı olarak öğrenebilirler. Bu öğrencilerin konuları daha iyi anlamalarına ve daha uzun süre hatırlamalarına yardımcı olur.

Robotlar eğitim alanlarındaki bütün sınırları kaldırarak dünya çapında geçerli olan sistemler üzerinden öğrenme imkanı sağlar. Öğrenciler robotlar aracılığıyla dünyanın her yerindeki eğitim programları ve öğretmenlerle tanışabilir. Bu sayede öğrencilerin daha fazla kültür ve farklı bakış açılarıyla tanışması sağlanır.

Eğitimde robotların kullanılması dışarıdan bakıldığında yüksek maliyetli gibi görünse de aslında durum çok daha farklıdır. Robotlar çeşitli uygulama maliyetlerini azaltarak uzun dönemde eğitim maliyetlerini azaltmaktadır.

Robotların eğitim alanlarında kullanılması konusunda endişe duyan bazı kesimler ise bu konuyla ilgili çekincelerini dile getirmektedir. Robotların insanların yerine geçerek insanlara eğitim vermesinden rahatsız olan kişiler, bu yaklaşımın gelecekte robotların tamamen insanların yerine almasına dönüşmesinden ve insanların işsiz kalmasından endişe duymaktadırlar.

Robotların eğitim alanındaki uygulamaları insanların yerine geçmez ve insanların işsiz kalmasına neden olmaz. Robotlar eğitim alan öğrencilere yardımcı olmanın yanı sıra öğretmenlerin de iş alanlarını kolaylaştıracaktır.

Robotlar eğitim alanındaki öğrenme sürecini geliştirerek daha verimli, kişiselleştirilmiş ve deneysel ortamlarla geliştirilmiş bir deniyim sunarak öğrenci ve öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracaklardır.

 

 

 

 

 

GERİ

Sık Sorulan Sorular

Müzemiz haftanın her günü 10:00- 18:00 saatleri arasında açıktır. En son ziyaretçi girişi 17.00’da yapılmaktadır.

Müze giriş ücreti 3 yaş ve üzeri, öğrenci, öğretmen, 65 yaş üzeri ziyaretçilerimiz için gişede 200 TL, diğer ziyaretçilerimiz için gişede 250 TL’dir. Sadece online alımlarda geçerli %28 indirim fırsatı ile online biletinizi 180 TL’ye alabilirsiniz. 50 kişi ve üzeri okul gruplarına indirim uygulanmaktadır. Online biletinizi almak için TIKLAYIN!

Müzemizde müze kart geçerli değildir.

Bireysel ziyaretlerde bilet sayfamızdan gün ve saat tercihi yaparak rezervasyon işlemi yapabilirsiniz. Okul grupları için müze ziyareti öncesi 0212 509 89 20 numaralı telefondan müzeye ulaşarak rezervasyon yaptırmak gereklidir. Rezervasyon tarihinde bir değişiklik yapılmak istendiğinde ya da gezinin iptal edilmesi durumunda İstanbul Robot Müzesi’ni arayarak ilgili kişiye en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.

Müze gezisinin süresi gruplara göre değişmekte olup yaklaşık olarak 45 dakika ile 1saat arası sürmektedir. Gezi bir etkinlik ile birleştirildiği durumda etkinliğin içeriğine göre gezi süresi uzayabilir.

15 öğrenciye 1 öğretmen ücretsizdir. Müze gezisinin en verimli şekilde geçebilmesi için öğretmenlerimizin, öğrencileri ile birlikte gelmeden önce müzemizi ziyaret etmesini öneriyoruz.

Müzeyi ziyaret edebilmeniz için yeniden bilet almanız gerekmektedir.

Müzemizde sizlere yardımcı olmak için müze görevlilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca müzemizde bulunan QR kodları telefonunuzdan okutarak mobil sesli rehberlik hizmetinden de faydalanabilirsiniz. 15 kişi ve üzeri grup ziyaretlerinizde müze görevlilerimiz sizlere eşlik ederek rehberlik desteği vermektedir.

AKINROBOTICS tarafından geliştirilen Android (İnsansı Robot) ADA, Android Developed by AKINROBOTICS baş harflerinden oluşmakta olup aynı zamanda da dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Lovelace‘den esinlenerek konulmuştur.

Müzemizde flaş kullanmadan ve eserlere dokunmadan fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.